2015. nov 02.

Frissült a QTS, javítsd meg a Donwload Centert!

írta: MorGorilla
Frissült a QTS, javítsd meg a Donwload Centert!

A 4.2-es frissítés megjelenésével egy hiba megakadályozta a Download Center futtatását. Az 1023-as build végre javította a problémát, leírjuk miként vehetjük újra birtokba a letöltőközpontot.

Hibák mindig akadnak, szerencsére most viszonylag hamar meglett a gyógyír is. A QTS 4.2-es változatát letöltve a közönséges és az admin jogkörrel felruházott felhasználók egyaránt tapasztalhatták, hogy eltűnt az asztalról a Donwload Station ikonja, ami elég nagy baj, ha valaki torrentezni szeretne. Persze fel lehet rakni harmadik féltől származó alkalmazásokat, de attól még a régi letöltéseink nem válnak kezelhetővé. (Persze a File Managerben a letöltött fájlokelérhetők, a Download mappában.) Egyedül az admin érhette el a gyári letöltő alkalmazást, viszont neki sem a megszokott módon működött. Minden azóta hozzáadott letöltés a Download mappán belül a @DownloadStationTempFiles alá került be, ami nem túl kényelmes és ezeket a fájlokat a médiakiszolgáló nem indexeli, nem kínálja fel.

A legújabb frissítés orvosolta  a gondokat. Telepítés és újraindítás után csak bejelentkeztem az adminnal és az eddig kiátkozott felhasználók alkalmazás jogosultságaiban végre a valóságnak megfelelően üresen jelent meg a check-box a Download Station mellett (eddig hiába jelöltem be, akkor sem ment).Bejelöltem, mentettem a változtatásokat és átjelentkeztem az illető felhasználóhoz, ahol ezután már el tudtam végre indítani a Download Stationt az App Centerben. Mindenesetre kiválasztottam a Minden felhasználó főmenüjében megjelenik opciót az alkalmazás neve alatti legördülő menüből.

Ettől még az asztalról hiányzott a megszokott zöld ikon, amit a szokásos módon pótoltam. A QTS főmenüjét lenyitva (azaz a jobb felső sarokban elhelyezett  ikonra kattintva) kibomlik az indítómenü:

Itt megkerestem a Download Stationt, és jobb egérgombbal rákattintva a menüből kiválasztottam a Parancsikon létrehozása pontot. Ettől az ikon az asztalra került volna, ha lett volna rajta egy ikonnyi hely.

De nem volt, így hibaüzenet bukkan fel, miszerint töröljek felesleges ikonokat. Inkább az alul elhelyezett lapozópontokkal léptettem a következő virtuális asztalra és újra próbálkoztam, ezúttal sikerrel.

Megjelent az ikon és elindítható vele a letöltő, örültem, végre nem kell csak ezért adminként belépnem. Remélem nektek is menni fog, jó seedelést!

Azért hadd említsek meg néhány fejlesztést, ami az új builddel (1023) jön és SOHO felhasználók számára érdekes lehet:

  • Most már valóban fel lehet tölteni a feltöltés engedélyezésével megosztott mappákba, eddig ezt egy hiba meggátolta.
  • Az Windows CIFS/SMB megosztásokra varázslóval beállított RTRR backup jobok teszteléskor elbuktak, ezt orvosolták.
  • USB meghajtó ki-be csatlakoztatásakor nem állnak alapotba a leválasztható meghajtóra vonatkozó hozzáférési jogok.
  • Az Epson AcuLaser MX14 nyomtató működik ezután a QNAP TS-563 NAS-sal.

 

A további lehetőségek inkább a vállalati felhasnzálók számára érdekesek, a kedvükért íme az eredeti, angol nyelvű közlemény listája:

 

QTS4.2.0 Build 1023

[Bug Fixes]

- Fixed an issue where administrator group users could not access Download Station after updating to 4.2.0.
- Fixed an issue where users could not upload files when sharing folders and sharing transcoded videos are enabled.
- Fixed an issue where the wizard for creating RTRR backup jobs that backup to remote Windows via CIFS/SMB would fail during testing.
- Access rights will no longer be reset to default when unplugging and then plugging in a USB storage device.
- Fixed an issue where the refresh icon keeps running on the Percent Used column after creating an iSCSI LUN.
- Fixed an issue where after installing the app domotz the Storage Manager Volume-LUN status is always showing the loading icon.
- Fixed an issue where a Thin Volume would occasionally report that it is being formatted.
- The Epson AcuLaser MX14 printer now works for the TS-563.
- Fixed an issue where the NAS would freeze due to some apps being unable to check for external resources (such as external IP addresses).
- Fixed an issue where users could get stuck attempting to log in to QTS due to an incorrect settings file.
- Fixed an issue where users cannot enable trusted domains in the Network Service after upgrading to QTS 4.2.0.
- Improved the stability of Download Station when using Magnet Links to download files on ARM-based NAS models.

Szólj hozzá

hiba admin letöltés hálózat javítás okos nas fájl qnap qts download station